Matdebatt, Vegetariskt

Lätt som en plätt

Jodå, det är lätta att göra och de är smidigt att ha med sig som matsäck! Plättar är perfekta att ha med på tåget, i parken eller på tur.
Blanda 3 dl mjölk med 2 ägg. Tillsätt 2,5 dl mjöl ( denna gång tog jag siktat dinkelmjöl vilket gjorde plättarna matigare). Blanda i 3 dl mjölk till och lite salt. Värm upp ett plättjärn och lägg i smör. Häll i smet i varje plättfack och stek på båda sidor.

Låt svalna och ät som de är eller med en klick blåbärssylt.

Gott och lätt som en plätt!

Visste du förresten att i Norrland så kallas pannkakor för plättar? Kan vara bra att veta om du ska bjuda en norrlänning på detta.

2 thoughts on “Lätt som en plätt

  1. Sophie skriver:

    Hej och tack för informationen! Dessvärre läste jag detta EFTER att jag varit i Norrland och blivit bjuden på ”plättar”. Vi hamnade i en het diskussion om plättar vs. Pannkakor medans vi avnjöt dessa platta, väldoftande skapelser med hemmagjord blåbärssylt 🙂

  2. Visst är det intressant att båda sidor hävdar så bestämt att de har rätt?:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *