Tags

Vi har en fin tradition i kompisgänget. Vi har infört något som heter Kapsylmiddag. Det innebär att vi har en kapsyl som vandrar runt mellan oss och den som innehar kapsylen bjuder på enklare middag. Det sker ca en gång i månaden och fokus ska ligga på enkelhet och umgänge. Helst ska middagen äga rum mellan måndag-fredag. På helgerna är det svårt att samla hela gänget och dessutom är det riktigt trevligt att komma direkt från jobbet på en god middag!

Förra veckan var det min mans tur och eftersom vi just nu inte äger så många vanliga stolar så blev det en middag i etagenivå. Vi plockade in barstolarna från köket och några pallar på det. Det blev en riktigt lyckad middag med många skratt om vem som satt högst och lägst. När jag var i Stockholm visade syster mig till en av de trendigaste restaurangerna med fokus på närproducerat och ekologiskt. Där satt man och åt i etage/ på olika nivåer, så visst är vi moderna 🙂

Det är viktigt att behålla enkelheten i konceptet så att det inte skenar iväg och mannen tyckte därför att det var dags att ta ner nivån en aning efter många goda middagar. Därför gjorde han ”radhusbiff” som tydligen enligt honom är falukorv i ugn med potatismos. Det blev riktigt gott och det var inte mycket mat över vilket alltid är ett gott betyg!

Till efterrätt blev det kladdkaka och vispgrädde med kaffe eller te.

Som vanligt blev det en mycket trevlig kväll!

Nästa gång är det Lisa som är Kapsylmiddagsansvarig

Jag kan verkligen rekommendera detta trevliga sätt att umgås!