Mat och miljö

Johannes butik i tiden

Det är så inspirerande att möta människor som också vågar satsa på något de tror på. När jag startade denna blogg för ganska exakt två år sedan märkte jag att ett intresse fanns men idag är det mycket större. Människor jag möter blir intresserade och inspirerade på ett helt annat sätt idag än för två år sedan när jag pratar om bloggen och det är jättekul. Jag förstod att det var på samma sätt för Johanne som jag träffade i Växjö för några veckor sedan på Matkonferensen. På precis samma sätt förstod jag att hon hade upplevt det när hon öppnade sin butik. Hon har valt att kalla sin butik: ”En butik i tiden” och det är verkligen vad det är. Hon säljer ekologiska och närproducerade varor från gårdar i närheten eller från odlingar där villkoren är schysta för producenterna. Intresset ökade med tiden och nu är det mer än någonsin. Till matkonferensen hade hon tagit med sig delar av sin butik och byggt upp den så vi besökare fick en känsla av hur den såg ut och kunde gå runt och smaka på fin mörk choklad eller beundra annorlunda och vackra sallader. Hon håller till på Bäckgatan 14 i Växjö och jag uppmanar alla Växjöbor och turister att ta en sväng in i butiken och botanisera bland alla härliga produkter. Nedan finner du en länk till hennes hemsida. Härlig satsning Johanne!

www.johanne.se

IMG_1949

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *