Matdebatt

Ekologiska ägg är en självklarhet!

Nu har det kommit nya larmrapporter om hur kycklingar och höns hanteras när de ska köras till slakt. De packas i allt för små burar vilket gör att många kvävs till döds under själva transporten. För mig är det obegripligt hur man kan hantera djur på detta sätt! Ibland blir jag så fruktansvärt arg på vårt ”effektiva” samhälle där allt ska vara så billigt som möjligt. Vilket i sin tur bland annat leder till att kycklingar plågas ihjäl. I dessa frågor har vi som konsumenter en oerhörd makt, vi kan välja att bojkotta samt välja ett märke där vi vet att djuren behandlas väl. Tyvärr är detta fortfarande svårt när det kommer till just kyckling. Det finns fortfarande inte så många uppfödare som tänker på detta sätt men det finns ett företag och dem ska jag göra bra reklam för. De heter Bosarp Kyckling och håller till i Skåne. Jag skickar en länk till deras företag här ovanför.

Nu håller jag alla tummar och tår för att COOP i Jönköping har tagit in deras kyckling, annars får de banne mig göra det för den vill jag köpa!

Ekologiska ägg är annars ett bra och självklart val du ska göra när du är i butiken. Kan du köpa direkt från uppfödaren är det självklart bäst men står du i butiken, tveka inte: Välj ekologiska ägg! Hönorna får bättre foder, mer utrymme och mår mycket mycket bättre.

På dem kan du göra en vegetarisk omelett med spenat, paprika, feta ost, tomat och lök.

Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *