Choklad

Helgmuffins

Muffins är något av en personlig favorit. Dels för att de är enkla att göra, dels för att de är svåra att misslyckas med och dels för att du kan fylla dem med vad du känner för. Själv brukar jag grunda med ingredienserna till en saftig sockerkaka som består av:

50 gram smält smör

1 dl mjölk

2 ägg och 2 dl socker (som vispas pösigt)

3 dl vetemjöl och 1 1/2 tsk bakpulver (som blandas separat i en annan skål för att sedan hällas ner i smeten)

samt 2 tsk vaniljsocker

När smeten är klar häller jag den i en smord muffinsform och ”kryddar” med de ingredienser jag känner för. Denna gången blev det blåbär, kakao och 70% mörk choklad. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 10 min.

Perfekt till helgfikat!

IMG_6501 IMG_6502 IMG_6507 IMG_6518

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *