Lyxig helgmat
Nu är det helg och då kan man allt unna sig lite lyxig helgmat. Vi slog på stort och köpte lövbiff och gjorde egen bearnaisesås. Allt blir så mycket godare om man inte äter det för ofta och lövbiff för mig är verkligen lika med lyx. Sedan att mannen passade på att göra bearnaisesås från grunden denna dag gjorde inte saken sämre. Det var lite moment minsann men såsen blev den godaste bearnaisesås jag någonsin ätit. Den var lagom syrlig och kändes inte för fet. Det slog mig hur mycket man kan göra från grunden om man bara har tålamodet och vågar testa. Bearnaisesås har alltid för mig varit något som känts ”omöjligt” att få till själv men även det gick bra med rätt känsla, ingredienser och lugn som sagt. Bearnaisesås är ju inget man ställer sig och gör varje dag och samma sak borde vår inställning till kött vara tycker jag. Unna dig att äta kött någon gång i veckan och se det som lyx då. Det skulle vara en tjänst både mot dig själv, miljön och jorden samt plånboken. Testa att tänka tvärtom när du funderar ut vad du ska laga till middag. Börja med att gå till grönsaksdisken och plocka på dig så mycket frukt och grönt som möjligt och skapa utifrån det en massa olika vegetariska rätter, sedan kan du gå till köttdisken och komplettera med det bästa och finaste köttet till en eller två middagar. Då kan du sedan med gott samvete äta en sådan här trevlig fredagsmiddag:
Trevlig helg!