Även om jag älskar både våren och de första tidiga sommardagarna så tycker jag sett ur ett matperspektiv att vi nu går in i den bästa tiden på året. Skördetiden har på allvar börjat och den når väl sin kulmen i mitten/slutet av september kan jag tänka mig. Det är egentligen helt otroligt hur mycket som just nu växer i naturen som det ”bara” är att gå ut och hämta. Den regniga sommaren har gjort att det nu kryllar av kantareller i skogen, blåbären finns i överflöd och lingonen börjar så sakteliga komma. Här hemma vet jag inte när jag senast åt så mycket grönkål och sallad under denna tid. Vi går ut och skördar det i våra lådor i princip varje dag och det kommer fortfarande mer och mer.

Den här årstiden är det inte svårt att bli vegetarian om man nu vill det. Så mycket grönsaker, bär och frukt som det finns att plocka gör att det är väldigt lätt att fylla tallriken med grönt. Även för oss som äter bra kött ibland har det blivit mest grönt och ännu har jag inte saknat köttet. Jag vet dock att när hösten kryper närmre inpå så vill jag ha en mustig köttgryta men där är vi inte än. Visst är det en härlig känsla att äta det som naturen ger, Naturlig mat helt enkelt. Så är det också väldigt vackert nästan som ett konstverk när du plockar in olika grödor.

Skördetiden är här!

IMG_5559_2