Vad sägs om vispgrädde med tillsatta rödalger? Tyvärr är det verklighet i en del produkter som säljs som just ”Vispgrädde”. Riktig grädde görs genom att man skummar av grädden från mjölken och sedan värmer upp den hastigt till 80 grader för att bakterier ska försvinna. Om man vill krångla till det kan man ju faktiskt bara ta en del av grädden och späda ut den med vatten. Hettar man sedan upp den till 135 grader så håller den i 16 dagar längre. Dock blir konsistensen inte densamma. Därför tillsätts rödalger, karragenan eller även E 407 som det också kan stå. Precis som Karin Ahlborg skriver så har detta förtjockningsmedel använts länge men vad gör den egentligen i vispgrädden? Hon listar fyra av sex vispgräddes förpackningar som är fejk. Läs vidare i artikeln fuskgrädde för att se vilka. Något att tänka på inför helgen för alla oss som vill ha riktig och naturlig grädde utan en massa konstigheter i!
Trevlig helg!