Igår var vi ute och plockade späda nässlor i trädgården. Vi förvällde dem och gjorde Nässelsoppa med ägg, rostade pumpakärnor och créme fraiche. Supergott och väldigt nyttigt! Ut i naturen och plocka, det är nu nässlorna är som bäst! Här kommer ett recept på den godaste nässelsoppan jag vet:

Nässelsoppa 4 port

4 liter färska nässlor

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

3 msk vetemjöl

1/2 tsk salt

3 msk grönsaksbuljong

1 l vatten

Peppar efter smak

Till servering: Rostade pumpakärnor, kokt ägg och créme fraiche.

Gör så här:

* Rensa nässlorna och skölj dem ordentligt i vatten.

* Jag förvällde 2 l nässlor åt gången med 5 dl vatten och 1/2 tsk salt. Häll sedan av vattnet men spara det som näring till dina växter.

* Hacka löken fint och stek några minuter i en stor gryta. Ha i de förvällda nässlorna, vattnet, buljong, salt och mjöl. Låt koka i ca tio minuter.

* Smaka av med peppar och mixa ner till en slät soppa.

* Servera med torrostade pumpakärnor som du rostat i en torr stekpanna, créme fraiche och ett halverat ägg.

Mums! Det är otroligt vad man kan skapa från Naturens skafferi.

Lycka till!