”Trender kommer o trender går, just nu är det det gamla som slår.”
Ja, så skulle man kunna tolka dagens aktuella mat-trender. Surdegsbrödet har varit på tapeten länge och just nu är det hetaste att göra egen korv eller att syra egna grönsaker? Tillvägagångssätten publiceras i snygga kokböcker av stjärnkockar och jag kan faktiskt inte låta bli att le. Inte för att efterfrågan är liten ( snarare tvärtom) utan för att detta inte är något nytt. Surdegsbröd, korvar av olika slag o hemsyrade grönsaker var något som var o varannan bondmora gjorde förr i tiden. De fick dock inte alls samma uppmärksamhet som många av dagens kockar. Jag kan sakna att jag inte har några mor- eller farföräldrar kvar. Faktum var att de tyvärr gick bort väldigt tidigt. Jag skulle kunna se mig själv sitta i långa samtal med dem om hur de lagade, konserverade och tog tillvara på råvarorna. Lagade mat från grunden samt så naturligt som möjligt. Har du dina mor- och farföräldrar kvar? Fråga dem om matlagning förr! De besitter sådan kunskap o ger dig möjlighet att ta del av dagens mattrender på ett helt annat vis. För nu går det gamla igen.