Det Naturliga

Smör eller margarin på mackan?

Den senaste tiden har det debatterats flitigt om det är smör eller margarin som man ska bre på smörgåsen. Nu känner jag att det är dags för mig att göra mitt inlägg i debatten. Enligt livsmedelsverkets rekommendationer är det margarin som eftersträvas. Det är inte lika fett som smör och är dessutom berikat med d-vitamin. Jag kan tycka att livsmedelsverket har en del bra rekommendationer men när det gäller lättprodukter är jag inte beredd att hålla med. Margarin framställs på kemisk väg med många olika tillsatser samt onaturliga processer för att uppnå ”smörkonsistensen”. Nyligen läste jag en artikel om hur vi människor lever med allt mer kemikalier i vår vardag. Dessa påverkar oss samt naturen på ett mycket negativt sätt. Varför då bre ytterligare något på smörgåsen som inte är naturligt. Riktigt smör behöver inte gå igenom samma märkliga kemikaliska process för att bildas och därför rekommenderar jag att det är just detta du brer på din macka. Visst det innehåller mer fett än margarin men ta lite mindre då eller dra ner på något annat i din kost för att hålla vikten, för jag kan garantera att det är inte smöret som gör dig överviktig…

Så bre med gott samvete smör på din smörgås hädanefter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *