Det Naturliga

Släpp grisarna fria

Jag blir uppriktigt ledsen när det åter kommer på tal om att spänna fast grisar i små trånga bås under tiden de insemineras och föder upp sina småkultingar här i Sverige. Mattias Espert som är vice ordförande i Sveriges grisföretagare säger att importtrycket är så hårt att vi nu även i Sverige måste våga vara öppna för att prova nya lösningar.

Det är helt fel väg att gå! Det är inte vi som ska anpassa oss efter omvärldens snedvridna djurhållning det är de som ska ta efter oss. Grisar är smarta individer och behöver god omvårdnad för att trivas. Problematiken med att småkultingar trampas ihjäl stavas inte fastspända suggor, det ska istället lösas genom att sluta sönderavla dessa stackars djur och ge grisarna mer utrymme. Jag är inte grisbonde själv men självklart ser jag problematiken med att grisbönder bommar igen sina verksamheter som något oerhört oroande. Spänna fast grisarna är dock inte rätt väg att gå.

Det måste via riktlinjer och bestämmelser ändras så att det ska vara förmånligt att vara svensk grisboende idag. Sätt högre skatt på importerat kött och premiera de bönder som ser till att föda upp grisarna på ett bra och naturligt sätt. Fri konkurrens i all ära men här tävlar man inte på samma arena. Högre djurskyddskrav- ger högre kostnader men också ett bättre kött. Jag är helt med på att betala mer för kött som är bra producerat, där djuren har fått ett drägligt liv. Under tiden fler förstår detta så måste vi även se till att premiera de grisbönder vi har kvar.

Jag vet att jag har många med mig och även att detta går att genomföra. Här är en länk till en man som driver sin verksamhet på detta sätt och har en lönsam buisness . All heder till dig, det vill jag gärna stötta och fler med mig!

Premiera dem som tänker på djurens väl och Släpp grisarna fria!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *