Idag är det dags, det är legitimt att äta semlor det är nämligen fettisdagen. Vi svenskar älskar semlor och miljoner sådana här bakverk kommer idag slinka ner i våra magar. Jag är inget undantag utan också en semmelälskare men bara för äkta semlor. De äts på många olika sätt och i år har semlan utformad som en wrap blivit en snackis. Jag gillar det inte, det ska vara med ett lock man kan plocka av som man kan använda för att skrapa upp grädden. Det finns många ”fusksemlor” som knappt innehåller mandel (!). De bästa semlorna är de hembakta och de tar tid att göra minsann. Jag provar ett nytt recept varje år i jakten på det bästa semmelreceptet. I år gjorde jag Lailas semlor och de tog mig ca fyra timmar att göra, från jäsdeg till färdiga bullar men så blev de också fantastiskt goda.

Detta energirika bakverk ska få ta tid att skapa! Se nedan och trevlig fettisdag på er!

IMG_6263  IMG_6267  IMG_6274 IMG_6271IMG_6279 IMG_6270IMG_6283IMG_6284  IMG_6287