Jag har en förkärlek för scones. Speciellt en mulen och grå novemberonsdag som idag. Jag är faktiskt själv förvånad att det är första gången denna höst som jag gjort scones. Det beror möjligen på att det nu är ruggit och kallt, vad vet jag.
Jag gillar dem bäst classic men visst kan det ibland vara gott att krydda upp dem med valnötter eller socker och kanel så de blir mer som en kaka.
Idag gjorde jag den klassiska varianten enligt mig själv, så här:
Scones
4 dl vetemjöl
4 dl gramhamsmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 gram smör
1,5 dl standard mjölk
1,5 dl filmjölk
En näve pumpakärnor, solroskärnor och vallmofrön
Gör så här:
Blanda mjölet, bakpulvret och saltet.
Lägg ner smöret och finfördela det i mjölet med händerna.
Blanda i fil och mjölk och forma till sex st bullar.
Lägg dem i stora muffinsformar, pynta med pumpakärnor, solrosfrön eller vallmofrön och in i ugnen på 250 grader ca 10 min.
Jag lät dem svalna och serverade dem med smör, homemade plommonkompott, lemon curd, jordnötssmör och te of course.
Lycka till!