Fisk

Något bra ur det sämre

För några veckor sedan fick jag en riktig vårförkylning. Ni vet en sådan där man blir sängliggande nästan en vecka och sedan tycker att det är tufft att gå 300 meter till brevlådan för att hämta posten. Då önskar man bara att man blir frisk. Tillslut när jag äntligen blivit frisk efter säkert tre veckor drabbades jag av magsjuka. Jag hade köpt en wrap på ett café i stan (ska inte nämna några namn) och på kvällen blev jag riktigt dålig. Hela natten och morgon efter var jag så dålig och kunde knappt äta något förrän det kom upp igen. På kvällen hade jag piggnat till lite och då jag googlat på snäll mat vid magsjuka kom jag över ett recept på kokt fisk. Då vi inte enbart kokt fisk tidigare utan mer gjort fisksoppa med saffran och mycket andra kryddor och rotfrukter i kände vi för att testa detta. Min käre man kokade fisken enligt konstens alla regler dvs. ungefär fem minuter i saltat vatten (snacka om snabbmat) och kokade potatis till. Det var riktigt gott och enkelt!

Idag har detta blivit något av en favoriträtt eftersom det är så lätt och gott och nu lyxar vi dessutom till det med smält smör ovanpå fisken, en citronbit, några gröna ärtor samt Bechamel sås. Vi upptäckte alltså en helt ny och god maträtt från den jobbiga magsjukan.

Så till alla er som inte vet vad ni ska laga för mat i afton. Ner till affären, köp rättvisemärkt fisk och koka.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *