I Naturen

Landet

I helgen var vi nere i Karlskrona. Vi besökte bland annat ”Landet”.

Det var så han presenterade stället där hans farfar bott i hela sitt liv för mig den allra första gången vi skulle åka dit. I bilen dit så satt han och överöste stället med superlativ och många gamla goda minnen och jag minns att jag tänkte för mig själv: ”Hur speciellt kan det egentligen vara?”. Idag vet jag bättre. Stället är magiskt.

Det är inte perfekt ordnat på något vis, tvärtom faktiskt, varje gång jag är där skulle jag vilja röja upp i någon vrå men magiskt för att det känns så äkta. Tiden har på något sätt stannat och även om många byggnader skriker efter underhåll så drivs den gamla kvarnen än idag och människor kommer dit för att köpa mjöl.

Det finns tillgång till internet men jag vill helst inte koppla upp mig där. Jag vill bara kunna njuta av lugnet, naturen och god mat. I helgen gjorde jag en god grönsallad på kålen jag fått av Fredrik på Ravelsmarksgård. Vitlöken grillade vi. Satsa på en god kål till sommarsalladen. Strimla ner och blanda med tomater, gurka och de färska örter du har hemma. Ringla tillslut över rapsolja, peppar och salt.

Magsikt gott till grillat och på ett lantställe som det här!

IMG_5048 IMG_5044

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *