För en tid sedan skrev om tips på ingefärste som lindrar vid förkylning. Nu har jag tagit det ett steg längre. Vi hade besök för några veckor sedan och fick då prova en Ingefärsshot. Det var lika starkt som det låter, en dunderkur i förkylningstider! Det här var bra tänkte jag men visst måste man kunna göra den själv? Jag har ingen råcentrifug än (detta är dock något jag antagligen kommer investera i framöver när jag nu förstått alla dess fördelar) så idag tog jag ett rivjärn och fixade våra egna shots. Jag skalade en bit ingefära och rev ner den på det finaste partiet på rivjärnet. Sedan tog jag en halvcitron och kramade ur saften från denna ner i glasen. Vi glömde sjunga ”Helan går” när vi svepte denna nyttiga och hälsosamma shot. Tro mig när jag säger att det inte hade spelat någon roll om vi tagit hela(n) eller halva(n). Den verkar ha sin dundereffekt ändå! Ha ett glas vatten till hands för den är riktigt stark ungefär som en gammeldansk fast mycket mycket nyttigare.

Skål!