I helgen var det Valborgsmässoafton och vårpremiärgrillning för oss. Jag lovade att återkomma med vår första vårgrillning och det kommer nu här. Det blev en riktig närproducerad mathelg för oss med nässelsoppa på nässlor från trädgården och sedan närproducerat grillkött från Ebbarps Norrgård. Det var inte vilket grillkött som helst utan Entrecôte. Vi lyxade till oss med en fin bit när vi var på kalvsläpp där för några vekor sedan. Vi gjorde en marinad på olja och vitlök som köttet fick ligga och dra i en stund. Krydda gjorde vi senare för det ska man tydligen göra för bästa resultat fick vi lära oss. Sedan skar vi köttet i fiberriktningen i 1-2 cmstora skivor och grillade två till tre minuter på varje sida och kryddade med salt och peppar. Till det gjorde vi klyftpotatis i ugn, sparris med vitlökstouch, sallad, vitlökssmör till köttet och en riktigt god sås på en burk crème fraîche och ett paket fetaost som smulas ner i såsen. Det blev en fantastiskt god middag och köttet var magnifikt! Så otroligt mört!

IMG_4168