I fredags flög en liten fågel in i en av våra glasrutor, ramlade ner på marken och låg och kippade efter luft. Djurvän som jag är började genast funderingarna på vad jag skulle göra. Hur skadad var den? Var det bättre att försöka rädda den eller skulle den bara lida då för att senare somna in? Jag såg att inga ben var brutna och vingarna såg hela ut så jag tog mina trädgårdshandskar och la den försiktigt i en papplåda. Katten låg och sov så henne höll jag medvetet borta från lådan. Jag fyllde en plastskål med vatten och satte in till den. Vad gör jag nu? Då vi skulle åka in till stan lite senare ringde jag en sväng till djursjukhuset i Jönköping för att kolla om de tog emot vilda fåglar. Jag kom i kontakt med en trevlig kvinna som tyvärr berättade att de fick inte ta emot vilda fåglar. Däremot berättade hon för mig att samma sak hänt henne och det bästa (om inte uppenbart fågeln var för skadad) var att sätta ut den i trädgården och låta den vänta ut chocken för att sedan förhoppningsvis flyga iväg igen. Jag satte ut lådan i trädgården under uppsikt och efter ca en kvart flög faktiskt fågeln iväg. Vilken härlig känsla och dagens goda gärning! Det finns många sätt man kan göra en god gärning på. Ett sätt är att välja vegetarisk kost minst en dag i veckan. Haka på mina vegetariska måndagar och välj att under denna dag endast äta vegetariskt. Du gör en god gärning för miljön, dig själv och mycket annat.

Trevlig vegetarisk måndag!