Det är påsk och det är också godisets högtid det går inte att förneka. Vi svenskar äter mest lösgodis i världen och stoppar i oss hela 17,1 kg (!) godis per person och år (siffror från Jordbruksverket 2013). I detta ingår även halstabletter, tuggummi, finare chokladpralinaskar samt lösgodis. En läskig siffra tycker jag!

Bara för att det är mycket godis denna högtid så kan man ju även fylla påskäggen med andra trevligheter. Vad sägs om en middagsbjudning, en donation till bättre behövande eller ett biobesök? Det skulle jag bli väldigt glad över att få i mitt påskägg.

Eller så kan man ju faktiskt snacka med påskharen och se till att man får lite bättre påskgodis. Jag hade en Fair påskhare på besök här idag och det visade sig att den hade fixat fairtradegodis i våra ägg. En del av godiset var dessutom raw och därmed också mycket bättre för hälsan än vanligt godis. Om du också väljer att lägga fairtradegodis i ditt ägg hjälper du odlare som tar fram dessa produkter till en schystare lön samtidigt som du får godare och lite nyttigare godis på köpet! Verkligen en win-win-win situation.

Det var trevligt med ett besök från en Fair(trade) hare, hoppas nu den hittar några bra gömställen i vår trädgård också…

Glad Påsk på er!

IMG_3886