Det Naturliga

Egen müsli

Hej på er!

Ett vanligt tips jag gav under mina kostrådgivningar var just att ta sig en titt på vilka frukostflingor kunderna åt. Ofta blir vi som konsumenter lurade att köpa en ”nyttig” müsli med fullkorn och andra nyttigheter som egentligen innehåller väldigt mycket onödigt socker. Därför brukar jag ge tipset att vända på förpackningen och läsa på innehållsförteckningen. Står socker som en av de första ingredienserna innehåller produkten väldigt mycket av detta. Då kan man med fördel välja en annan produkt, eller så gör man helt enkelt sin egen. Gott, nyttigt och naturligt! Här ska ni få receptet till min hemmagjorda favoritmüsli:

Recept müsli:

Blanda

6 dl rågflingor,
4 dl havregryn,
2 dl vetekli
2 dl vetegroddar
1 dl hackad sötmadel
1 dl torkad frukt (typ katrinplommon, äppelringar eller torkad mango)
1 dl russin
solroskärnor (efter behag)
pumpakärnor (efter behag)
1/2 dl linfrön
1 msk kanel

Värm

1 dl honung med 1 dl olja på spisen.

Häll över müsliblandningen och ställ in mitt i ugnen på ett bakplåtspapper i 175 grader under ca 20 min. Låt svalna och häll upp den i burkar med lock.

Lycka till!

IMG_6803IMG_6805

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *