Igår plockades det jordgubbar på ett ställe som har självplock här i närheten. Där fanns fina och stora jordgubbar. Vi brukar försöka komma iväg en gång per säsong och plocka. Det är en härlig tradition och även om jag inte hade möjlighet att följa med denna gång vet jag hur gott det är att fylla upp byttorna med fina jordgubbar som du själv väljer samtidigt som du kan äta dig proppmätt på dessa fantastiska bär. Jag såg nyligen i en undersökning att jordgubbar är svenskarnas absoluta favoritbär. Förra året kom min man på den briljanta idéen att göra jordgubbsmix på en del av bären. Det innebär att man slipper koka upp dem som man vanligtvis brukar göra när man gör sylt (och dessutom har du inte i hälften så mycket socker som i vanlig sylt).

Plocka fram en mixer och mixar ner bären med lite strösocker efter smak. Detta blir fantastisk gott och du kan sedan med fördel frysa ner burkarna och sedan ta upp dem till gröten eller filen under resten av året och självklart använda någon burk på studs.

Blir du inspirerad av denna bild så: Give it a try, det är lättare än du tror och verkligen värt besväret. Lycka till!

Image