Närproducerat

Ebbarps Norrgård

Jag gjorde ett besök hos Lena och Mats på Ebbarps Norrgård i början av februari det här året och blev glatt överraskad. Lena har jag haft kontakt med tidigare och träffat på olika seminarier och marknader men gården deras hade jag inte besökt förut.

De säljer närproducerat och hängmörat nöttkött och är belägna endast en mil från min bostad. Om du kör mot Lekeryd och sedan svänger av mot Forserum blir du ganska snabbt guidad av stora skyltar om hur du kör in till Ebbarps Norrgård och Lilla gårdsbutiken. 2010 slog de upp portarna till den verksamhet de bedriver idag och nu finns deras produkter på en rad olika ställen i Jönköping så som Ester´s kök och bar och BlåHed. Deras kryddiga grillkorvar är makalöst goda. Perfekta att ha nu när grillsäsongpremiären närmar sig med stormsteg.

Deras synsätt tilltalar mig. Saker och ting som ska bli bra får ta tid. Djuren går ute och äter gräs så länge säsongen tillåter och sedan resten av året äter de spannmål från gården. Jag fick också möjlighet att träffa djuren under mitt besök och de såg fina och pigga ut. Butiken var de igång att bygga ut och i framtiden ska det finnas möjlighet till att bedriva cateringkök samt kunna arrangera matkvällar. Ebbarps Norrgård är väl värt att besöka. Dagens tips är att åka dit nu på lördag den 18/4 för då är det kalvsläpp med start klockan tolv. Grillen är igång och Ryssby glass kommer också till gården med sin glass.

Väl värt ett besök nu på lördag alltså!

Du kan läsa mer på deras hemsida här:http://www.ebbarpsnorrgard.seKobild liten

Lakrits bild liten Charkbild liten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *