En kompis var ute och reste i Indien och när hon kom hem blev vi bjudna på Dhal som är en typisk indisk rätt. Grunden i den är lök, linser, morötter, kokosmjölk och krossade tomater. Kokosmjölken lyfter fram smakerna i grytan och tydligen skiljer sig receptet beroende på var i Indien man är. Den enklaste är att hacka ner en gul lök och steka ihop med vitlök. Ha i röda linser och krossade tomater samt grönsaksbuljong och morotsslattar. Låt koka ihop och häll ner en burk kokosmjölk. Krydda efter smak gärna med kanel och låt det puttra ihop tills linserna är klara. Rätten i sig är ganska mild men vill du ha extra hetta så hacka ner en chili och stek ihop med löken. Koka ris, bulgur eller matvete och servera med en klyfta lime bredvid, créme fraiche samt naanbröd såklart. En riktigt god vegetarisk gryta som går att varierar i all oändlighet! Bild och tydligare recept kommer längre fram!
Trevlig vegetarisk måndag på er.