Mat och Hälsa, Matdebatt

Den vegetariska trenden

Nu ser vi den överallt. I mattidningar, i reklamen eller i mästerkockarnas recept. Jag pratar såklart om den vegetariska trenden. Det är så roligt att se att vegetarisk mat inte längre framställs som någon mesig och torr sojastek för den som inte vill äta kött utan faktiskt något som är riktigt gott. I helgen bläddrade jag bland annat i en mattidning för en av de större livsmedelskedjor. De hade vigt hela tidningen åt vegetarisk mat. Jag tycker det är bra och även om jag inte själv är vegetarian så tycker jag det är precis så vi ska tänka. Vegetariskt som huvudmålet och till det kan man sedan addera en bit kött, fågel eller fisk. Vi skulle må så mycket bättre av det och jorden skulle må så mycket bättre av det. Jag säger bara: Heja den vegetariska trenden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *