I söndags var vi på Chilensk afton hos en kompis. Han har varit utbytesstudent i Chile för ett antal år sedan och bjöd på typsik chilensk mat som de åt väldigt mycket där nere. Korv med bröd eller tillbehör med korv som jag snarare skulle kalla det gjorde succé bland oss vänner och är faktiskt en väldigt bra fredagsrätt som jag nu kan tipsa vidare om. Det var faktiskt inte de kryddiga korvarna med hög kötthalt eller de halvstora baguettebröden som man hade korven i som imponerade mest på mig (även om de var mycket goda), nej det var faktiskt alla goda tillbehör!
I Chile är det tydligen vanligt med avokado i alla former till mat precis som Pebre. Pebre är en tomatsalsa gjord på färska tomater, koriander, persilja, citron, olja, salt och eventuellt chili. Den kryddstarka korven la vi en i en modell större korvbröd, tog på mosad avokade, färska hackade tomater och gul lök. Detta toppade vi sedan med Pebre, majonäs och eventuellt senap och ketchup. Till det serverades en god sallad och visst om ni tittar på bilden så ser det mycket lyxigare ut än en hederlig kokt med bröd? Perfekt fredagsrätt med andra ord!
Trevlig helg på er// Sofia