Chiafrö har under en längre tid varit på tapeten, det är inte så märkligt med tanke på vilka hälsofördelar detta lilla svartgråfrö från Sydamerika har. Det innehåller mängder med omega 3, fibrer, protein och andra näringsämnen. Vi har under en tid lagt det på morgongröten men här om dagen tänkte jag att det var dags att testa den omtalade Chiapuddingen som så många pratar gott om.

Jag tog 6 msk chiafrön och blandade med 4 dl koksmjölk och 1 tsk Kung Markattas vaniljpulver. Sedan lät jag det stå i kylen över natten men kom senare på att det hade varit bättre att ha det framme. Innan vi skulle äta den tog jag fram den en stund och sedan serverades den med bär. Jag erkänner att första tuggan inte var någon höjdare, kanske berodde det på konsistensen eller att jag hade satt upp för höga förväntningar men ju mer jag åt av den desto mer gillade jag den. Jag toppade men en aning flytande honung för att få till mer sötma och efter att ha ätit max en dl så var jag proppmätt. Jag stod mig ända fram till lunchen samma dag och när vi sedan satte in den i kylen igen så hade vi frukost i några dagar. Det kändes skönt med tanke på att fröna är rätt dyra men väl värda sitt pris.

Det här blir definitivt en frukost att räkna med framöver!

FullSizeRender-6