Det Naturliga, Mat och Hälsa, Sallader

Närproducerad sallad

Det är vegetarisk måndag och här har det verkligen blivit närproducerad vegetarisk sallad till lunch. Jag tycker det är så himla härligt att bara hoppa i utetofflorna och ta silen i handen och saxen med mig ner till våra odlingslådor. Där växer salladen, grönkålen och morötterna så det bara knakar. Vi har verkligen lyckats med våra odlingar det här året och det glädjer mig. Hemligheten med att det växer så bra i odlingslådorna tror vi har att göra med att vi gödslade jorden ordentligt en bit innan det var dags för plantering.

Sallad och grönkål är verkligen en bra kombo också, att endast äta grönkål kan bli lite beskt medan sallad alena blir tråkigt i längden men tillsammans blir det riktigt gott! En del måltider har vi bara lagt salladsbladen och grönkålsbladen bredvid den övriga maten på tallriken men ibland så tar vi oss i kragen och strimlar dem fint. Då kan vi även riva några morötter över och sedan toppa med någon god fetaost eller något annat smarrigt vi har i kylen. Till det adderar vi sedan egenodlade tomater från våra plantor inomhus och avslutar med att ringla rapsolja och vinäger över salladen ihop med peppar, salt och möjligen någon färsk krydda från kökslandet.

Snacka om en god och närproducerad lunchsallad!FullSizeRender-2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *