Ofta när man är iväg på konferens så blir det god middag, så blev det även för oss igår! I Mästervillan på Bosön hade man dukat upp till fest och vi åt trerätters. Faktum är att dukningen gör väldigt mycket och lägger du extra kraft på det så kan det vara rätt lätt att fixa en trerättersmeny nu till helgen. Det kan vara så enkelt som att börja med en sallad du tycker om och för att sedan servera den huvudrätt du tänkt för att tillslut avsluta med en god pralin. Har du olika tallrikar och bestick till de olika rätterna så känns det genast lyxigare. Sätt även fram en kaffe-/tekopp till desserten och ett bestikset till varje rätt och börja äta med besticksetet längst ut från tallriken. Igår försökte jag även lära ut skåletikett och det föll ut med blandat resultat kan man säga men kul hade vi! Kort sagt kan man sammanfatta det med att utgår man från en bordsherre så börjar han med att skåla med sin bordsdam som sitter till höger om honom för att sedan skåla med damen på sin vänstra sida. Därefter skålar han med personen mitt över. Sedan dricker han ur glaset och tittar därefter på personen mitt över bordet, damen till vänster om sig för att sedan avsluta med sin bordsdam innan han sätter ner glaset igen. De andra personerna vid bordet följer efter. 

Följer du detta tillsammans med de andra enkla råden ovan så har du fixat en lyxig trerätters middag!

Lycka till och trevlig helg!