Här om dagen gjorde jag en nyttigt och väldigt gott snacks. Hallonremmar var väldigt smidigt att göra men tog lååång tid att torka i ugnen. Har du en torkung hemma kan du vara glad om du ska göra detta men det går som sagt i vanlig ugn med bra tålamod. Jag mixade två fairtrade och krav bananer tillsammans med 20 kärnfria dadlar och två paket svenska frysta hallon à 250 gram. Det blev en väldigt god smet som jag smetade ut på ett bakplåtspapper. Satte ugnen på 50 grader och lät torka i först 6 timmar. När det hade gått 6 timmar tog jag ut plåten och delade upp smeten på två plåtar och satte in i ugnen i ytterligare tre timmar. Där efter orkade jag inte vänta längre och insåg att nästa gång ska jag dela upp smeten på två plåtar direkt. Då torkar den antagligen mycket snabbare och blir antagligen en aning segare. Jag skar upp remmar och smaken var väldigt, väldigt god. Perfekt lyxigt snacks att ha med sig på resan eller i träningsväskan!
Lyxiga Hallonremmar
26
nov
2014