Mat och miljö

Det fina med hemmagjorda piroger

För någon dag sedan gjorde vi piroger, det tog tid, ojoj vad det tod tid men så goda de blev! Det som gjorde att det tog lite extra tid var nog att vi avbröt för en fika med vänner som kom på besök och det var det värt! Vi började med att göra fyllningarna, en med köttfärs och en med svamp som vi sparat i frysen från förra svampsäsongen. Mycket krydda hade vi i fyllningarna och sedan fick de stå och svalna medan vi fikade. Sedan satte vi en klassisk pirogdeg med allt vad den innehåller. Lät degen vila i kylen i ca en timme och sedan var det dags för utbakning. Vi kavlade ut degen och gjorde cirklar på ca 10 cm i diameter. Skar ut dem, la fyllning på halva och tryckte ihop med en gaffel. Tillsist penslade vi med ägg och satte in dem i ugnen på 250 grader i ca 12 min. Mums!

Det fina med hemmagjorda piroger är att trots den tid de tar att göra så går de utmärkt att frysa vilket gör att man har många lunchlådor räddade framöver.

Här är en bild precis innan vi sätter in dem i ugnen:

Image

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *