Det Naturliga, Mat och Hälsa

250 tomater senare…

Igår åkte de ut. Tomatplantorna (och även chiliplantorna) som gett oss över 250 tomater och som vi har kunnat plocka tomater från i mitten på juli tills igår. Växthuset som kom i början av sommaren fick jag inte upp i sommar så tomatplantorna har fått stå inne hela denna period.

Jag har nog aldrig varit så stolt över mig själv ur ett odlingsperspektiv! Jag satte tomatfröer som jag sedan har vårdat, vattnat gett näring och andats på och de gav oss 250 tomater tillbaka! Visst har det sett ut som ett djungel här inne och visst kom det bananflugorna till slut som förstörde vår kvällsro men så mycket glädje dessa plantor har gett oss!

Nästa år vet jag att det kan vara smart att inte låta dem växa sig så höga, fast då hoppas jag verkligen att de står i vårt växthus. Då det än så långe är varmt så gav jag dem en extra chans mot vår södersida på altanen, kanske blir det några tomater till innan vintern. Just nu njuter jag faktiskt mest av ljuset som återigen kommer igenom köksfönstret och att jag lyckats så bra med tomaterna detta år.

Trevlig fredag!


  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *