Det Naturliga

2015. En sammanfattning

Det närmar sig årets slut och då brukar jag ta tillfället i akt att göra en sammanfattning av året som gått. Det är väldigt inspirerande att gå tillbaka och läsa gamla blogginlägg från samma tid förra året, se vad jag hade för mål, tankar och idéer då. Vad som genomförts, vad jag lyckats med och inte lyckats med.

2014 minns jag att jag sa till mig själv: ”Nu ska jag växla upp med företaget”. Bloggen hade funnits i två år och ämnet kändes helt rätt, dessutom ville jag mer. Meningen ovan var ganska diffus och därför hade jag delmål under rubriken.

Ett av delmålen var att jag på något sätt ville lyfta lokalproducenter i Jönköpings län. Jag hade många olika idéer om hur jag ville göra det och satt i timslånga möten under tidig vår 2014, utan något som helst resultat. Jag minns att jag var uppgiven och tänkte att det är nog dags att tänka om. Så gav jag min grundidé en chans till och kontaktade en framgångsrik kvinna, artdirector och stylist vid namn Katrin Bååth. Jag frågade henne om hon filmade eller visste något produktionsbolag som var duktiga. Hon nämnde Blomqvist Produktion som jag tog kontakt med. Vi träffades och jag beskrev min idé att via film lyfta lokalproducenter i vår bygd. De nappade direkt och via dem kom vi i kontakt med Cecilia Hakeberg på JKPG. Cecilia tyckte också att idéen var god och vips så var vi igång med filmerna. Filmerna blev riktigt bra och det var ett sant nöje att samarbeta med Blomqvist, Cecilia och alla producenter! Vad roligt det har varit att spela in dessa filmer! Har du inte sett dem än så spana in dem här nedan:

Ravelsmarks Gård

Kivarps Gård

Ebbarps Norrgård

Julfilmen

Under 2015 hade jag dessutom en föreläsning om Mat och miljö på Jönköpings kommun med ca 40 intresserade åhörare, jag arbetade med fantastiska Ragni Andersson och hennes Farmers´ Food Truck och kom i kontakt med Science Park i Jönköping där jag fick värdefulla kontakter.

Året som började tufft kan nu sammanfattas med positiva fraser och en högre växel är definitivt ilagd. Det finns självklart saker jag inte lyckades med och dem väljer jag att ta tag i under 2016.

Ja, 2016 vad har jag för mål för detta år? Min huvudmening för året lyder: Dags att satsa! Precis som meningen för 2015 är dessa ord ganska diffusa men under dem finns det delmål. 2015 växlade jag upp med företaget och kände att jag brinner för bra och klimatsmartmat. Jag vill upplysa om hur du på ett smidigt sätt kan välja just den maten. Därför känner jag nu att det är dags att satsa ordentligt på företaget. Jag vill inte vänta längre. Det kommer krävas hårt arbete och en del uppoffringar för att nå dit jag vill men också mycket glädje längs vägen hoppas jag!

Det är lätt att vara peppad och lyrisk så här i slutet av året, när man sedan stöter på ett hinder längs vägen så är det lätt att ge upp. Därför tänkte jag inkludera er läsare på min resa i form av en kvartalsrapport. Då vet jag att det en gång i kvartalet är dags att uppdatera er om min resa. Det kommer förhoppningsvis att göra att kommande hinder inte känns oövervinlliga. Så för er som spänt väntar på resultatet, håll utkik en gång i kvartalet!

Dessutom ska jag krydda 2016 med lite galenskap. Galenskap i positiv bemärkelse, för jag har märkt att när jag tar tag i idéer och tankar som jag egentligen klassar som ”omöjliga”, när adrenalinet pumpar runt i kroppen, det är då som det verkligen händer något. Jag ska helt enkelt våga att gå utanför min comfort zone då och då!

Well, jag är laddad för ett 2016 som du märker. Ett 2016 som jag dessutom hoppas kantas av mer positiva nyheter kring dessa oroligheter som varit i vår omvärld 2015. Jag kommer att skänka en del av min vinst till organisationer som hjälper människor i nöd och hoppas att fler vågar sträcka ut en hjälpande hand.

Jag är laddad, på väg och spänd på vad som väntar runt kröken under 2016.

Häng med!

IMG_7136

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *