Jag önskar jag kunde skriva det med danska ö men jag hittar liksom inte de bokstäverna på mitt tangentbord. Denna rätt som är så god och enkel att man blir alldeles varm i kroppen. Den har kallats för Danmarks nationalrätt och jag minns som liten när familjen åkte över till Köpenhamn för att strosa och äta pölse och smörrebröd. Oftast var det de mindre restaurangerna som var de bästa. Jag minns särskilt en källarrestaurang som vid första anblick verkade lite skum men sedan visade sig vara en riktigt mysig restaurang med många bord och gäster som åt av dessa läckerheter.

Mitt favorit smörrebröd är rostbiff med remouladsås men eftersom jag nästan alltid tar det när jag är på restaurang så testade jag för några dagar sedan att göra andra modeller på ett danskt rågbröd som jag bakat enligt Jan Heed modellen och haft i frysen ett tag. Det blev smörrebröd med köttbullar, rödbetor, gurka, valnötter, lök och senapssås. Kräftsjärtssmörrebröd med örtkryddor och currymajonäs. Smörrebröden blev riktigt delikata och ihop med en kall öl, makalöst gott! Ett bra middagsförslag för fredagskvällen!

Trevlig helg!

IMG_6920