I helgen var vi ute på Visingsö med bandet och då hade jag ansvar för middagen. Jag ville göra en hyfsat snabb (så vi skulle få mer tid till rep) men ändå lyxigare middag än vanlig vardagsmat. Jag hittade ett recept som du kan variera så det både blir lyxig helgmat men också en helt vanlig torsdagsmiddag. Krämig laxpasta blev det och du gör det på följande vis:

Ingredienser 4 port:

1 påse tagliatelle

500 gram laxfilé

1 Purjolök

Olivolja

1 tsk rivet citronskal från en ekocitron

2 msk pressad citronsaft

2,5 dl vispgrädde (byt till hälften vispgrädde och hälften mjölk till torsdagsmiddagen)

80 gram babyspenat

1 dl riven parmesanost

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning

Strimla och skölj purjolöken och fräs den mjuk ca 2 min i en panna

Rör i citronsaft och grädde och låt det koka upp.

Skär laxen i kubliknande bitar och lägg ner det i pannan.

Låt allt puttra i ca 3 min. Krydda med salt och peppar.

Häll av pastavattnet och servera laxrätten ihop med en sallad och riven parmesanost. Lycka till!

IMG_5801