Grön och vegetarisk mat är gott! Det är fler och fler kockar som har förstått detta och kokböckerna om grön och hälsosam mat kommer nu som på löpande band. Förhoppningsvis börja vi konsumenter även förstå detta och leva därefter. Vi äter generellt för mycket kött idag och nu har även forskningen visat på att det varken är hälsosamt eller hållbart. Jag tillhör dem som tror på att vi kan fortsätta att äta kött men drastiskt minska mängden och när vi då äter kött välja ett dyrare och bättre producerat sådant. Det är inte alltid så lätt att helt komponera en grön rätt det kan jag också hålla med om. Jag vet inte om det beror på att vi är inskolade med att en måltid utgår från köttet och det gröna blir mer som en sidorätt eller om vi helt enkelt bara är lata. Kött vet vi hur man tillagar och ska man tillreda något vegetariskt krävs mer tid och planering, eller? Nja, blir svaret på den frågan, det krävs mer av oss i början. Vi behöver bläddra igenom en del vegetariska receptböcker och provlaga några rätter för att komma in i det men när vi väl har lärt oss det kan jag garantera att många vegetariska rätter går fortare att tillaga än en många kötträtter. I det stora hela tror jag faktiskt att det går på jämnt ut. Tiden du lägger ner i början får du sedan tillbaka plus att du får en bra och hälsosam rätt. Vi håller oss till vegetariska måndagar här hemma. Då är middagen och lunchen grön och nu har vi även lagt till att inte äta något kött alls på måndagar. Detta inkluderar så klart då även påläggen vi har på mackan. Det är inte lätt men vi kämpar på. Dessutom ska vi lägga till flera vegetariska middagar i veckan just för att det oftast är så pass lätt och nyttigt att laga. En blogg som jag följer och älskar inom detta område är Greenkitchenstories. Gå in där och bli inspirerad av god vegetarisk mat och gör som vi: Bestäm två- tre middagar i veckan som är ni gör helt vegetariska. Det blir en ny fräsch upplevelse, det kan jag garantera!

Lycka till!