Vegetariskt

Stekta gröna tomater

Jag la mina tolv tomatplantor i komposten för några veckor sedan. Jag insåg att trots den rekordlånga höstvärmen så skulle de inte bli några fler tomater detta år. Vi fick vara nöjda med de otroligt goda 227 coctailtomater vi odlat denna långa säsong!

Däremot var det många gröna tomater som jag plockade av och tänkte att de kanske hinner få lite färg om jag lägger dem på fönsterbrädet. Det gick väl sådär men eftersom jag ansåg att de var tillräckligt många kvar så tänkte jag att jag testar att göra den mytomspunna rätten ”Stekta gröna tomater”. Det är en självklar rätt i den amerikanska södern och eftersom det finns en bra film med samma namn så tänkte jag att detta måste bli en succé! Det blev det tyvärr inte.

De bearbetades på samma sätt som när man steker fisk enligt det recept jag hittade. Först vänder man den i mjöl sedan uppvispat ägg och tillsist ströbröd. Därefter steker du dem i olja, chilli och allt serveras med flingsalt och nypressad citron. Det låter som en ypperlig förrätt och tro mig, jag testade med en kall öl till i fredags men det var ingen hit, inte för mig i allafall. Jag hoppas faktiskt att något gick snett i tillagningen så att denna rätt kan få en andra chans någon gång i framtiden.

I annat fall får jag trösta mig med att det finns en mycket bra film med samma namn som är väl värd att se om!

IMG_6589

IMG_6593

IMG_6596

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *