Det Naturliga

Säsongen är tillbaka

Det har varit en ovanligt varm september och även oktobermånaden har startat så. Idag blåste det dock kyligare vindar och det känns som hösten kommit för att stanna.

Jag älskar hösten.

Det känns nästan förbjudet att skriva. På hösten blir det mörkt och kallt och löven ramlar av träden. Det är en sida av hösten. Den andra är de färgsprakande träden, den klara luften och de stilla kvällarna. Visst, jag gillar inte heller att dagarna blir kortare och kan vara dundertrött en tisdag i oktober men jag gillar tanken på att varva ner efter sommaren och krypa upp i soffan och tända några ljus. Den här texten hade varit omöjlig att skriva i mars när längtan efter värme och sol är som allra störst. Det är det fina i kråksången. Årstidernas skiftningar som ger en sådan härlig variation. Nog om filosofiska tankar idag.

Det finns fler skäl till att jag gillar hösten och det har med maten och skördetiden att göra. Det finns så mycket som du kan skörda under höstmånaderna. För mig infaller också en längtan efter olika produkter beroende på årstid. På hösten är mitt chokladsug som allra störst och det brukar jag försöka tygla med diverse olika goda recept. En annan produkt som jag längtar efter under mörka höstmånader är jordnötssmör. Det jordnötssmör som enbart består av 99,3 % jordnötter och möjligen lite salt samt är ekologiskt och kravmärkt. Den säsongen är nu tillbaka.

Underbart säger jag!

Ha en fortsatt fin höstdag.

IMG_6298

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *