Vegetariskt

Nya influenser

Ibland behöver man byta miljö och komma bort för att utveckla och hitta nya influenser. Förra veckan var jag tillsammans med en annan kvinna ur fairtradestyrgruppen ute på ett matlagningsläger för barn. Barnen bodde på en väldigt fin 4H gård och skulle lära sig hur det var att bo på lantgård samt matens ursprung. Vi var med och matade hönor som fick gå ute, samt några minigrisar och pratade med fåret Berit som gick fritt på gården. Vi var där och berättade om Fairtrade och lagade mat och bakade med barnen. Jag hade föreslagit att vi skulle göra en Quinoasallad med avokade för det vet jag man kan få tag i som fairtrademärkt och min kollega kom med ett förslag att vi skulle komplettera med bönbiffar. Det lät inte särkilt gott tyckte jag och jag har aldrig testat det men döm av min förvåning när jag fick smaka det! De passade dessutom väldigt bra till resten av salladen. Nu har jag testat att göra biffarna hemma och lagt till soltorkade tomater, vitlök och färsk basilika förutom vanlig lök, en riven morot och ett ägg som var i grundreceptet. Gott, nyttigt och perfekt middag på en vegetarisk måndag!

bild 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *