Idag var tidningen här och skrev om mig, denna matblogg samt Echo Sound Sisters och då passade jag på att göra ett No need bread. Ett otroligt gott bröd som du i princip rör ihop, låter stå och jäsa över natten och sedan bakar det i en redan uppvärmd gjutpanna.

Vi brukar röra ihop ca 7 dl vetemjöl med en halv påse jäst och 1 och 1/4 tesked salt. Rör ihop ingredienserna med handen och häll sedan i 3,5 dl vatten. Rör raskt ihop även detta med handen så du får en deg men knåda inte! Täck med bakhandduk och låt stå i rumstemperatur och jäsa över natten i minst 12 timmar. Tag på morgonen sedan fram en gjutjärnsgryta. Värm den i ca en halvtimme i 250 graders värme i ugnen. Vik ihop din jästa deg i vetemjöl men knåda inte nu heller. Vänd den sedan i vetekli och vänd ner den i grytan. Sätt in den i ugnen med lock i 30 min och tag sedan av locket och låt den stå kvar i 15 min. Då får den en härlig knaprig yta och fina bubblor inuti precis som ett surdegsbröd. Otroligt gott är det också. Detta bröd lärde jag en av mina vänner mig. Hon bakade det till vår fredagsbuffé dagen innan vårt bröllop och hon tipsade mig om receptet via en youtubelänk. Det gör jag även nu till dig där ett bageri från själva Manhattan visar hur man gör detta bröd. Se länk under detta blogginlägg.

Lycka till!

Image

Image