Jag var ju i London i helgen hos några kompisar som temporärt har flyttat dit och ska bo där under ett år. Innan jag kom på besök så frågade de mig vad jag ville se och göra. Då jag sett de mest turistattraktionerna tidigare när jag varit i London så var jag mer intresserad av att hänga med till deras kvarter. Gärna med matfokus på agendan.
Det fick jag med råge, förutom att besöka den parken de brukar jogga eller leka med deras dotter i så gick vi på matmarknader, åt god italiensk mat på deras stammis ställe i utkanten av London mot Wimbledon. Vi åkte även till en östra sidan av London vid Brick Lane market där bodde det mycket människor från Indien, Pakistan samt Bangladesh som jag förstod. Där åt vi på en restaurang som hette Tayyabs och lagade mat från det Punjabiska köket. Det var nytt för mig och var en mix av mat från Indien och Pakistan från Punjabi regionen. Den bygger på råvaror som är lokalt odlade kring den regionen samt olika sorters tandoorifokus. Så otroligt gott! Starka såser som vi doppade ett chipsliknande bröd i, grillat lamm i starka kryddor samt ett avslut med en kycklingtandorrirätt med ris och vitlöksnaanbröd som blev kvällens verkliga höjdpunkt! Tydligen har restaurangen blivit utnämnd som den andra bästa restaurangen i England av The Guardian (som visserligen inte är någon renodlad mattidning men ändå).
Det kan jag verkligen förstå och rekommendera vidare!
En lyckad helg i denna vackra och mångkulturella stad som jag kan återvända till igen igen och igen.