Mat och miljö

Kaffe med revisorn

En gång om året träffas jag och Ann-Viol som är min revisor eller redovisningskonsult som hon också kallar sig och går igenom deklarationen samt en del andra saker som kommit upp. Vi har gjort detta till en tradition nu och även om vi hörs kontinuerligt under året och stämmer av inför deklaration och momsredovisning med mera, så är denna träff en fortbildning för mig och självklart ett trevligt tillfälle att träffas också. Då går vi igenom ruta för ruta i deklarationen på ett djupare plan och jag kan ställa mer djupa frågor kring varje del. Ann-Viol är otroligt trevlig så det blir en del privatsnack också såklart om livet med mera.

Att få denna genomgång varje år gör mig gott. Jag har valt att anlita någon som hjälper mig med bokföring och deklaration för att jag vill kunna fokusera på det som jag brinner för. Med det ej sagt att jag inte vill ha koll på mina siffor. Jag har ett eget ark där jag kontinuerligt följer min verksamhet men jag vet att Ann-Viol åker på kurser och utbildningar för att kontinuerligt lära sig mer om skatteregler och bestämmelser vilket gör att jag kan släppa just den biten. Skönt tycker jag! Dessutom har jag fler parallella företag/projekt vilket inte heller underlättar deklarationen.

Jag kan verkligen rekommendera dig som startar företag att lämna bort bokföringen, om du inte finner stort intresse av att sköta den själv. Ann-Viol är en klippa för mig och har sådant tålamod när jag gång på gång ställer frågor om expansionsfonder och räntefördelning. För varje år klarnar det något.

Idag blev det kaffe med frallor och kaka.

Tack för idag och på återseende Ann-Viol!

IMG_6175

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *