Mat och Hälsa

Ingefära i förkylningstider

Nu är den snart här! Februari är den månad när vi är som mest sjuka och är hemma från jobbet antingen för vår egen skull eller för att vårda sjuka barn. Den har därför kommit att kallas Vabbruari. Jag har redan drabbats av en rejäl förkylning och försöker hitta de bästa metoder för att bli kvitt den. En råvara som jag brukar använda mig av när jag blivit förkyld är färsk Ingefära. Jag river ner den och lägger den tillsammans med mitt te i tesilen. Låter det dra några minuter och tar sedan i en matsked honung i koppen. Det känns friskt och lent för halsen. Det finns en annan kur som heter Kims kur. Du äter då två råa vitlöksklyftor som du kan lägga på en smörgås. Därefter tar du ett bett på en apelsinklyfta för att mildra smaken och avslutar det hela med en klunk whiskey. Krya på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *