I dessa grilltider testade vi för ett tag sedan att grilla pizza. Det har jag aldrig gjort tidigare och jag måste erkänna att jag var lite skeptisk innan vi började men det blev väldigt gott! Trevligt alternativ till den traditionella grillningen. Vi började med att göra en pizzadeg precis som vanligt. Medan den jäste hackade vi upp det som skulle bli själva fyllningen. Då jag precis hade gjort nässelpeston använde vi den som grund på några av pizzorna och tomatsås på den andra. I övrigt var det ost, skinka, tomat, lök mm som prydde pizzorna. När degen var färdigjäst kavlade vi ut den och vände ena sidan i ströbröd. Den sidan la vi sedan 1-2 minuter på grillen, det gällde att hålla koll så man inte brände den för fort gick det. När ena sidan var grillad la vi den ogrillade sidan i ströbröd och fyllde på med vår fyllning på den redan grillade sidan. Då jag tidigare i företaget hyrt en lokal ovanför en pizzabagare har jag bland annat lärt mig att osten lägger man i botten på pizzan och inte överst. När grillen sedan var lagom varm la vi på våra pizzor och la på locket och lät dem ligga och bakas där i ca 5-10 minuter beroende på hur varm grillen var. Vi valde att klippa färsk gräslök från landet över den färdiga pizzan. Resultat blev lysande och som sagt väldigt gott! Jag kan verkligen rekommendera denna rätt på grillen om ni vill testa något nytt. Perfekt också som apertif när hungriga gäster kommer på besök. Då skär man bara ner pizzan i mindre bitar. Här får ni se hur det såg ut before and after.
Lycka till och trevlig helg!