Danskarna är generellt mycket bra på att handla ekologisk och närodlad mat. Det finns olika nätverk och många egenstartade intiativ som gör det smidigare för danskarna att välja detta. MEN den konventionella grisproduktionen i landet är helt fruktansvärd. Den är så hemsk så att jag bara skriker rakt ut: STOPP!!! På radion i morse hörde jag hur danska grisproducenter slår ihjäl de minsta griskultingarna genom att ta dem i bakbenen och slunga dem mot golvet. Det beräknas att var tionde slås ihjäl direkt efter födseln och det blir ungefär en halv miljon griskultingar varje år! Det är så avskyvärt att den känns jobbigt att bara skriva om det. I slutändan handlar det om pengar och jag tycker det är så hemskt att detta får styra när det handlar om levande djur. Dessutom påverkar det köttet i helt fel riktning eftersom stressade djur som dessutom fått i sig mängder av antibiotika ”just in case” smakar illa. Återigen ber jag er bojkotta danskt kött och jag hoppas så att det snarast blir en regeländring för denna fruktansvärda grisproduktion i vårt grannland.
Fruktansvärd grisproduktion
23
feb
2015