När någon säger ”Ett rejält skrovmål” är det många som tänker på den största hamburgermeny man kan få. Jag har tidigare basunerat ut lyckan över att ha med sig egengjorda mackor och kaffe på thermos när man är ute på vägarna MEN så finns det tillfällen när detta inte är möjligt. När man åker någonstans då man inte lyckas få med sig egen matsäck eller nybryggt kaffe. Trots att man inte förbränner så mycket när man åker bil så är det ändå så att hungerkänslan smyger sig på vart de lider. För ett tag sedan svartmålade jag en hamburgerkedja som anklagats för att tillsätta ammoniumhydroxid i köttet vilket jag innerligt hoppats har slopats i denna stund. Istället kan jag lyfta fram en annan hamburgerkedja som ur min synvinkel och med min vetskap verkar som ett mycket bättre alternativ av flera anledningar. Hamburgerkedjan jag pratar om är Max som endast serverar svenskt kött och dessutom klimatkompenserar för kunderna på något sätt ( hur det nu går till). Vill man vara ännu lite miljö- och hälsomedveten så beställer man ett ”Green mål”och får en god nygjord vegetarisk burgare. Byt ut pommes friten till bönsallad och beställ in en god kall ekomjölk. Du blir bra mätt och glad å får på köpet:
”Ett bättre skrovmål!”