Bär

En mixad sylt

Minns ni att jag för några blogginlägg sedan skrev om hur man lätt gjorde egen jordgubbssylt? Det var i somras när vi plockat egna jordgubbar som vi sedan gjorde egen sylt på. Det fina med denna sylt är att den innehåller minimalt med socker och inte är uppkokad utan egentligen bara mixad. När vi rensat och sköljt våra jordgubbar mixade vi dem i en matberedare/mixer och tillsatte max någon matsked socker just för själva konserveringsprocessen. Vi tog fram rena glasburkar, fyllde upp och frös in. Vi har några burkar per månad fram till sommaren och jag kan ärligt säga att det är nu den mixade sylten smakar som allra bäst. Nu när man väntar på våren/sommaren med alla växter och bär som komma skall. Samtidigt som utbudet på svenska frukter och bär är väldigt begränsat i våra butiker. Den som spar han har sägs det ju och i detta fallet stämmer det verkligen. Det är riktigt lyxigt att plocka fram en burk egen sylt och lägga på morgongröten. Dagens tips till dig är att i sommar göra egen jordgubbsmixad sylt och sedan frysa in för kommande dagar.

Det är verkligen värt det!

Image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *