Tags

, ,

Musikhjälpen är något som jag verkligen ser fram emot varje år! Det är otroligt inspirerande att se hur vi tillsammans skapar många engagemang och en rejäl insamling till människor i nöd. I år har de verkligen satt huvudet på spiken när de valde temat. ”Ingen ska behöva fly undan klimatet”. Jag lyssnar så mycket jag hinner varje dag och har tidigare år haft egna insamlingsbössor.

Detta år finns det dock en problematik kring hur köttfrågan diskuteras. Jag och många med mig har fått känslan av du måste bli vegetarian eller vegan för att rädda klimatet. Det stämmer att vi behöver äta mindre kött men vi behöver inte utesluta det helt ur vår kost.

Våra betesdjur gör mycket gott för naturen som jag tidigare skrivit. De håller bland annat landskapen öppna, de bidar till en mullrik jord och upprätthåller med sitt gödsel det ekologiska odlingssystemet. Därför behövs korna mer än väl!

Peter Borring är en bonde på den östgöta landsbygden som också är ordförande i LRF Östergötland. Han debatterar just precis det här ämnet och nu hörs ropen skalla från de svenska bönderna: ”Borring till buren!”.

Jag instämmer!

Tack Musikhjälpen för ett lysande program! Nu ser vi till att önska fler låtar de sista dagarna så att ingen ska behöva fly undan klimatet men vi behöver få en nyanserad diskussion om köttets påverkan på klimatet.

Bjud därför in Borring till buren!