Idag är det Chokladens dag och igår var vi och besökte Christina på Chokladverkstan.

Jag återvänder dit i bloggen en dag som denna då jag hunnit reflektera över de makalöst goda praliner hon tillverkade där. Jag fick prova på att göra praliner och insåg snabbt att det är ett hantverk från grunden som du inte lär dig över en natt. Christina brinner verkligen från att göra praliner från grunden, av hög kvalité och det märks på smaken. Jag har faktiskt aldrig ätit så goda praliner tidigare och då har jag ändå (chokladälskare som jag är) provat en hel del.

Hon hade så otroligt mycket kunskap om kakaobönan, choklad och chokladtillverkning att vi skulle kunna stannat där hela dagen. Hon fuskade inte med något halvfabrikat och det märktes tydligt på pralinerna. ”Det är viktigt för mig att kunderna förstår att när saker görs från grunden så tar det längre tid och kostar också mer”- sa hon. För mig är det en klockren ekvation och det är precis det jag vill att fler människor ska förstå.

Kvalité istället för kvantitet! Som jag tjatar om detta men testa det, du kommer inte bli besviken. Köp något färre av det du handlar om det känns dyrt och njut mer av varje bit du äter.

Också en rolig artikel om att att choklad är så oerhört (!) nyttigt för oss på denna Chokladens dag:)

Ha en fortsatt fin dag och unna dig nu en chokladbit till kaffet!

IMG_6635