För ett tag sedan köpte vi powerbars i affären för att vi behövde ett snabbt och lätt mellanmål men blev så besvikna. De var så otroligt söta så det kändes som vi lika gärna kunde ha köpt ett vanligt choklad som mellanmål. Det finns visserligen bättre och sämre bars i affären men jag har inte smakat några så goda som dem vi bestämde oss för att göra själva. Eller ja, nu var det mannen igen som gjorde dem fast med min finish. Han får nog starta en egen matblogg snart 🙂
Jag förstod det i som att han blandade i torkad frukt, honung, pumpakärnor, solrosfrön, linfrön samt tre äggvitor i vår mixer. Körde detta i någon minut och bredde ut det på ett bakplåtspapper så att kakan var ca en centimeter hög. Den sattes in i ugnen i ca 17 minuter och fick svalna över natten i kylen. Morgonen efter smälte jag 100 gram mörk choklad som vi hällde över kakan. Därefter skar vi upp den i lagom stora bitar (ca 20) vilka sedan fick svalna igen. Nu har vi egna bars i kylen som är otroligt goda och slår dem i butiken med råge!
Prova själv, du kan blanda i det du själva tycker om eller har hemma för tillfället!
Så här blev våra: